...enn så lenge en reise blogg...

tirsdag, oktober 25, 2005

Hei. Nå er det tirsdag og jeg sitter igjen her på dataen på CPM og blogger. I dag har vi lært om pretèrito imperfeito i portugisisk klassen, og det var vanskelig. Vi har bar hatt undervisning her i to uker, men allerede har vi rukket å gå igjennom både presens, fremtid og to ulike fortider! Jeg er lettere forvirret. Det er litt mye for meg med så mange ulike verbtider i tillegg til vokabular, spørreord, preposisjoner, verbbøyinger, hankjønn/ hokjønn... Forhåpentligvis kommer det nok med tiden.

I tillegg til portugisiskklasser her i Brasil, går jeg og Liv Hilda i kor. For et kor. I går var vår tredje gang på korøvelse, og vi begynner å føle oss skikkelig velkomne av folka der. Koret vi går i har ca 25 medlemmer og de øver hver lørdag og mandag i den Lutherske kirka i byen. Lederen for koret heter Marcell, og er en dyktig utøvende musiker. Han leder koret med stor entusiasmem, og i tillegg er han leder for "all the arts in the church".

Hver korøvelse starte med en 15-20 min avslappningsdel. Alle ligger på gulvet og slapper av, mens noen spiller piano, fløyte eller de hører på en cd. Etter avslappningsdelen er det tid for masasje. Alle masserer hverandre og så varmer vi opp i en 20 minutter. Det er herlig å komme på korøvelsene. Der får man slappe av og varmet skikkelig godt opp før man tar fatt på utfordringene. Nå for tiden synger de arrangerte negro spirituals. Det er kjempegøy!

Vanligvis pleier ikke brasilianske skoler å ha musikkundervisning, så mange brasilianere kan veldig lite når det kommer til synging og noter. Et av målene til Marcell, er å øke kordeltakerne sin forståelse og kunnskap inne musikk. Hver øvelse gir han dem innføring i de nye musikkuttrykkene som står i notene, i tillegg til at han lærer dem noter og sangteknikker. Det høres kanskje litt mye ut, men alt skjer naturlig i øvelsen så det blir ikke mye hver gang. Bare noen små drypp, innimellom.

I tillegg til at øvelsen inneholder musikkundervisning har de en obligatorisk salme på slutten av øvelsen. En av kordeltakerne velger en salme, og den leses høyt for resten av koret. På denne måten beholder de de gamle salmene, i tillegg til kor repetoaret som er på engelsk.

Det er bare en ting som er dumt med dette koret, og det er at i går antageligvis var vår siste gang der på flere måneder. Vi ser dem antageligvis ikke igjen før i april...

Ellers så kan jeg meddele dere at jeg skal besøke en favela i morgen , et churrasceria (sted hvor de serverer grillmat) i morgen kveld og besøke en indian- tribe fra lørdag til mandag. Dette blir spennende. Skal oppdatere dere på hvordan det var etter helgen.

2 Comments:

At 11:06 a.m., Anonymous Anonym said...

Trend forecasters
There was a time, way back in the late 1990s, when coolhunting was still cool, when nearly every Madison Avenue ad agency wanted a resident hipster to interpret the spending habits of those inscrutable ...
Find out how to buy and sell anything, like things related to how to repair a road bicycle on interest free credit and pay back whenever you want! Exchange FREE ads on any topic, like how to repair a road bicycle!

 
At 7:49 a.m., Anonymous Anonym said...

Hei..

..var det Beethoven dere var ute med på churrasceria?? Likte du maten..jeg gleder meg til jeg igjen kan få smake slik mat;) kos deg videre. Hvor skal dere besøke an indian tribe??

-oddgeir-

 

Legg inn en kommentar

<< Home